blog

Forretningsudvikling i vækst efter inspirationstur til Silicon Valley

Author: 
denise
Category: 
ILab Notes
Forretning er ikke længere en dans på roser - men snarere en uforudsigelig og vulkansk affære. Spørgsmålet er så; forandrer du din forretning hurtigt nok til at kunne følge med i den endeløse lavine af nye tiltag, som den digitale revolution medfører?

Verden ændrer sig, og det samme gør forretningsmiljøet. Vor tids forretningsmiljø er mere foranderligt, ustabilt og komplekst end tidligere. Det betyder, at forretning er en uforudsigelig og vulkansk affære frem for ligetil. Spørgsmålet er så; forandrer du din forretning hurtigt nok til at kunne følge med i den endeløse lavine af nye tiltag, som den digitale revolution medfører? Én af de mest effektive metoder til fortsat relevans er at komme ud af de vante rammer og lade sig inspirere af virksomheder, der ikke blot tænker ud af boksen - men faktisk smider boksen helt væk! Derfor har vi siden 2007 arrangeret inspirationsture til Silicon Valley for virksomheder fra hele verden. På turen får deltagerne værdifulde indsigter i nye forretningsmodeller og førstehåndserfaring med nye digitale værktøjer, der kan lede til - uretfærdige, vil nogle mene - konkurrencemæssige fordele. I år er ingen undtagelse - til november tager vi atter til innovationens epicenter med en række danske og udenlandske virksomheder...og måske også dig?

På turen bliver du inviteret indenfor hos udvalgte virksomheder så som AirBnB, Autodesk, Google og andre Fortune 500 virksomheder, som er ved at forme morgendagens forretningsmodeller.

"Life starts at the end of your comfort zone"

Det kan virke skræmmende, at bevæge sig ud af sin komfortzone og udforske nye måder at lave forretning på - men med nye vinkler kommer stor inspiration til, hvordan du kan drive forretning på en anderledes og nyskabende måde. Derfor er det altid vores førsteprioritet at sørge for, at deltagerne bliver taget ud af deres vante tankegang, dropper boksene og ser deres egen forretning fra nye vinkler. Flere eksperter peger nemlig på, at frygten for at bryde ud af vores komfortzone både kan resultere i manglende læring og lav produktivitet på arbejdspladsen.

I løbet af de fem dage, som turen varer, er der - udover spændende foredrag fra prominente personer i de udvalgte virksomheder - også rig mulighed for at socialisere og netværke både med udenlandske og andre danske virksomheder. Derudover afholdes der også workshops, hvor deltagerne i samarbejde med Lab Agenter har mulighed for at reflektere over, hvad den digitale transformation og disruption betyder for dem og deres virksomhed.

This tour takes you decades into the future of your own business
Mads Ellegaard, HOME

Et kig i den teknologiske krystalkugle

I et miljø, hvor intet i dag er, som det var i går, kan det give enorme fordele at være på forkant med de nyeste trends og teknologier. Endnu vigtigere er det, at man ikke blot kender til disse, men rent faktisk også har en dybere forståelse for deres anvendelsesmuligheder.

Det kan være svært, at få en komplet forståelse for, hvad alle de nye teknologier betyder for ens virksomhed. Derfor sørger vi på vores inspirationsturen til Silicon Valley for, at deltagerne får rig hands-on erfaring med de nye processer og derigennem skabe en større forståelse for, hvordan de kan få det fulde udbytte af teknologierne,” siger Marcus Hølland Eikeland, CEO hos Innovation Lab Norge, som er medarrangør af turen.

På turen er der således rig mulighed for at se, hvad der gemmer sig ude i den digitale horisont og få et indblik i, hvad der foregår i et af verdens mest innovative forretningsmiljøer. En rundspørge blandt tidligere deltagere viser, at de både har fået et større netværk, et ændret mindset, motivation og inspiration med hjem i bagagen. Yderligere viser rundspørgen at de inspirerende talere på turen, har givet de deltagende en øget forståelse for vigtigheden af, at kigge ind i den teknologiske krystalkugle med jævne mellemrum. Denne viden - som mange af de tidligere deltagere ikke var klar over, de havde brug for - kan med andre ord udgøre en uretfærdig konkurrencemæssig fordel herhjemme. I hvert fald set med dine konkurrenters øjne. 

Læs mere, og tilmeld dig inspirationsturen til solrige Silicon Valley her